O nama

Sky firma osnovana je u oktobru 1990 godine sa sedištem u Paraćinu. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja padobrana, odnosno, specijalizovano izrada sklopova sistem veza/ranac sa svim pripadajućim delovima. Prateća delatnost je servisiranje, održavanje i popravka svih tipova i vrsta padobrana, proizvodnja iz domena teške konfekcije, organizovanje sportskih manifestacija u padobranstvu, obuka riggera i padobranaca i zastupanje mnogih proizvodnih firmi radi potpunije distribucije padobranske
opreme.

Preduzeće SKY je u stalnoj vezi sa prozvođačima i snabdevačima padobranskom opremom kako bi ponuda bila što je moguće kompletnija.

Proizvodni prostor i sedište preduzeća SKY se nalazi u Paraćinu, Glavica bb, sa kapacitetom produkcije koji je u ovom momentu potražnje dovoljan. S obzirom da je interesovanje za proizvode SKY sve veće na našim prostorima a i na prostorima okolnih zemalja u planu je izgradnja novih kapaciteta i zapošljavanje još nekoliko stručnih radnika. Menadžer Sky doo je Nikola Naumović master profesor sporta i fizičkog vaspitanja.

Osnovni proizvod firme SKY (katalog 1. strana, 2. strana) padobranski sklop SKY SPORT, sistem veza/ranac (harness/container H/C ) sa svim pripadajućim delovima, homologovan je u Jugoslaviji a prema certifikatu Ministarstva saobraćaja i telekomunikacija(danas Direktorat Civilnog Vazduhoplovstva/ Civil Aviation Directorate) izdatom u skladu sa standardom TSO C23c, odobrava se upotreba u svim zemljama koje su usaglasile svoje vazduhoplovne propise prema ovom međunarodnom standardu. H/C Sky Sport sa svim svojim modelima sertifikovan od strane nemačke firme Airtec za ugradnju sigurnosnih uređaja CYPRES.

Razvoj i konstruisanje proizvoda firme SKY su produkt dugogodišnjeg iskustva praćenog visokim zahtevima modernog padobranstva u pogledu dizajna, kvaliteta izrade i sigurnosti. Od 1995. godine u upotrebi su modeli Sky Student i Sky Military (vojna verzija) kojima je izvršena obuka više stotina učenika padobranaca sa izvedenih oko
7000 skokova. U sklop sistem veza/ranac Sky Sport ugrađene su kupole raznih proizvođača što govori o mogućnostima da se prema zahtevu kupca ili korisnika mogu upotrebljavati kupole za određene namene.

Sertifikacija firme SKY d.o.o.: sertifikat broj 1, sertifikat broj 2, MO-023, RS.N.21G.002, RS MF 023 (strana 1, strana 2).

Segment delatnosti firme SKY na održavanju i servisiranju padobrana svih vrsta i tipova je koncipiran tako da je moguće izvršiti popravke manjeg obima i na terenu. Radove svih obima firma SKY može izvršiti veoma ekspeditivno, pogotovu što se nalazi u neposrednoj blizini baze korisnika. Neprekidno i stalno snabdevanje iz istih pouzdanih izvora rezervnim delovima i komponentama značajno je za naše korisnike. U firmi SKY će se izvršiti kako popravka tako i obezbeđenje rezervnim potrošnim materijalom i delovima za sve padobrane koji su u upotrebi.

Osnivač i vlasnik firme SKY je Ljubiša Naumović, padobranac sa preko 44 godine padobranske karijere, instruktor padobranstva i letenja, profesionalni pilot. Višegodišnji reprezentativac i prvak nekadašnje Jugoslavije u svim padobranskim disciplinama, aktivni takmičar i Tandem instruktor. Organizator mnogih državnih i republičkih prvenstava i glavni nosilac obuke padobranaca na aerodromu Paraćin (DZ Paracin) najaktivnijem u poslednjih 15 godina na ovim prostorima. Veliko je lično angažovanje kao i značajno lično ulaganje u modernu opremu za obuku padobranaca sa jedinim ciljem da se padobranstvo unapredi i postane ravnopravno međunarodnim dostignućima u ovoj delatnosti. Naumović je kreator mnogih savremenih metoda za obuku padobranaca čija se uspešnost neprekidno dokazuje i o čemu govori sve veći broj padobranaca u našoj zemlji. Živi sa porodicom, suprugom koja je aktivni padobranac i dvoje dece, u Paraćinu.

U oktobru 2012. Naumović je ostvario i jedan neobičan dvostruki rekord: uz titulu državnog prvaka u padobranstvu postao je i najbolji srpski pilot. Više o tome možete pročitati ovde i ovde.

Ljubiša Naumović je dobitnik plakete ”Zlatni orao” u oblasti padobranstva i proglašen je najboljim padobancem u 2014. godini. Takođe je nosilac medalje nacionalnog rekorda kao učesnik formacije 25 padobranaca.