Održano državno prvenstvo motornih pilota u reli letenju

Titula za paraćince

Ljubiša Naumović je prvak Srbije u padobranstvu

Paraćin – Na sportskom aerodromu Davidovac kod Paraćina je prethodnog vikenda, nakon pauze od jedne decenije, održano prvenstvo motornih pilota Srbije u reli letenju. Učestvovalo je deset posada iz Paraćina, Jagodine, Valjeva, Trstenika, Smedereva, Subotice i Zrenjanina.

Pehar namenjen najboljem otišao je u ruke prve posade kluba domaćina Aleksandar Godić – Ljubiša Naumović.Ljubisa_Naumovic_Aleksandar_Godic

Briljirajući na ovom takmičenju, Naumović je ostvario i jedan neobičan dvostruki rekord: uz titulu državnog prvaka u padobranstvu postao je i najbolji srpski pilot. U Aero-klubu Naša krila tvrde da je to do sada nezabeleženo u istoriji vazduhoplovnog saveza Srbije.

- Prvo mesto u klasičnim padobranskim disciplinama skok na cilj i figure u slobodnom padu osvojio sam ove godine, a sada i pehar na prvenstvu motornih pilota. Inače, već više puta sam bio prvak države u padobranstvu. Vazduhoplovstvom se bavim više od 43 godine – istakao je član pobedničke posade Ljubiša Naumović.

Skače muž, ali i – žena

Ljubiša Naumović je do sada izveo više od 5.300 skokova padobranom i ima više od 1.100 časova letenja. Njegova supruga Svetlana Simić je, takođe, vrstan padobranac i državni prvak, tako da je par Naumović – Simić prepoznatljiv u Vazduhoplovnom savezu Srbije.

Ljubiša Naumović - Titula za Paraćince

Ljubiša Naumović – Titula za Paraćince

(Z. Rašić, Večernje novosti, 23.10.2012.)